Zee.Dog - цікаві факти та історія


Згадайте петшопи до появи Zee.Dog. Ви приходили з бажанням знайти щось цікаве, абсолютно нове, стильне… І чи варто говорити, що всі ці зовнішні штуки мали йти у тандемі з якістю, витривалістю і комфортом? Ні, певна річ, були інші бренди. Хоча саме слово “бренди”, напевно, дуже гучно звучить і не пасує тим виробникам, про яких мимоволі згадуєш в еру до Zee. 

Ви шукали, підбирали, міряли, тестували. Звісно, щось знаходили, але завжди хотілося чогось більшого. За цими пошуками спостерігали і майбутні творці Zee.Dog. І одного разу зібралася команда, щоб створити амуніцію, що згідно задумам мала перевернути уявлення хазяїв про якість та стиль. Однак, як і у більшості стартапів, була ідея, бажання, мета і мрія. Все! Ані грошей, ані уявлення про те, де взяти той ідеальний матеріал для найкращих у світі шлей, нашийників і повідців.

З чого все почалося? Перші Zee.кроки



У 2008 році, коли наші цуцики ще не народилися, а ми з вами були школярами, студентами або молодими батьками, група людей, повʼязаних єдиною метою, почала думати над створенням бренду. Амбітний і доволі сміливий проект. Створено ескізи, зазначено основні вимоги. Що далі? Виробництво… Звісно, на свою фабрику грошей не було. Довелося звертатися до існуючих виробництв. А там, певна річ, тільки й чекали завзятих молодиків, що палали ідеями. Скільки таких вже було? Безліч. Чи є сенс цяцькатись і пропонувати доступні ціни? Дурних нема. Хочете ексклюзив? Платіть.

Але команда Zee не погодилася на їхні умови. Окрім того, що продукція повинна бути якісною та ексклюзивною, кінцеві ціни для споживачів мали бути доступними. Ідейники не вірили у той міф, що продукція найвищої якості повинна коштувати скажених грошей.

Друга проблема, з якою стикнулася Zee.команда - обсяг виробництва. Вічна дилема, хочете дешевше - замовляйте більше. Але величезні оптові замовлення йдуть проти ексклюзивності, до якої прагнули розробники. Місія була простою: працювати лише з найкращими матеріалами та домовлятися про прийнятні ціни, щоб кінцева вартість для споживачів була доступною. 

“Ми знали, що повинні вигідно для себе продати свою мрію виробникам, які мали ресурси для реалізації наших ідей. Ми відчували себе наче хрестоносці, які намагаються знайти джерело найкращого у світі нейлону для наших повідків і нашийників, такого, який був би неймовірно стійким, але на дотик - гладким і м’яким. У нас не було ні грошей, ні контактів, лише чітке бачення того, що ми хотіли створити”. 

Тадеу і Феліпе Діз, засновники

Ідея створення Zee.Dog виникла у братів з Ріо-де-Жанейро, столиці Бразилії. Тадеу і Феліпе Діз навчалися в університеті США і вирішили завести собак. Так, у них зʼявилися Сека і Ліко. Як більшість новоспечених хазяїв, брати побігли по петшопах шукати усе саме найкраще. Але не змогли підібрати аксесуари, які б відповідали їхнім власним вподобанням. Тадеу зазначив, що у магазинах все надто “миле, жіноче, або сіре і нецікаве”. Саме у той час народилася ідея супер амуніції, яка б мала поєднати людей і собак, що згодом стане місією і лозунгом Zee.Dog. 

У 2011 році брати повертаються у Бразилію і починають працювати над новою бізнес ідеєю. Паралельно з виробництвом проводилися пошуки дизайнерів та інвесторів. В той час до компанії приєднався дизайнер з Мадриду Педро Хіл, який створив перші прототипи Zee.Dog. 



На початку 2015 року було відкрито офіс у Мадриді, який отримав назву Zee.Dog Lab. Іспанська штаб-квартира була побудована, щоб стати епіцентром інновацій. Педро став ІТ-директором. По сьогоднішній день він зосереджується на розробці, проектуванні та тестуванні нових матеріалів, нових форм і нових технологій. Усе побудовано на фундаментальному розумінні того, чого хочуть і потребують люди та собаки. Пройшло вже 9 років, а розробники все з таким же нетерпінням чекають на те, що вийде з Лабораторії.



Іспанський центр розробки та створення інноваційних продуктів Zee.Lab. Саме тут народилися такі продукти, як Zee.Bed і більшість запатентованих повідців та іграшок.  

Повернемося до початку шляху. Підприємцям вдалося приєднатися до краудфандингової платформи KickStarter для отримання стартового капіталу. Вони одержали 10 000 доларів, які використали на оплату поїздки Феліпе у Китай. Як не крути, усі дороги ведуть у Китай, але саме там вдалося знайти виробників, що запропонували бажану якість по конкурентним цінам. Брати знайшли контакти китайців на Alibaba, і Феліпе вирушив у далеке відрядження. 

Він познайомився з китаянкою, яка згодом стане менеджером офіса Zee.Dog у Шеньчженє та відповідатиме за роботу з 17 фабриками, що вироблятимуть продукцію Zee.Dog. Однак це буде трохи пізніше, а тоді Феліпе знайшов китайський завод, що зацікавився пропозицією і готовий був працювати, але їм все ще бракувало необхідного капіталу для запуску виробництва.

Феліпе повернувся у Бразилію, і брати почали шукати фінансування. Зрештою, вони домовилися з DXA Investments, фірмою по управлінню активами в Ріо-де-Жанейро, і запустили виробництво Zee.Dog у 2012 році. 

Спочатку брати планували почати з продажів на ринку Сполучених Штатів, але інвестори наполягали на старті з Бразилії. Тож, перша продукція закрокувала по теренам Латинської Америки. Проте не довго. Вже через 5 місяців, Діз представили Zee.Dog на виставці в Орландо, США, де вони мали змогу провести переговори з великими світовими дистрибʼюторами. Немалі кошти були витрачені на великий інноваційний стенд, гідний нових передових продуктів, які виділилися на тлі сірого натовпу стендів. І він дав свій результат. Продукцією Zee.Dog зацікавилися підприємці з різних куточків світу. Як наслідок, брати Діз підписали декілька експортних контрактів з ритейлерами зі США, Австралії, Південної Кореї, Сінгапуру та іншими. Відтак, Zee.Dog продовжили участь у виставках, щораз збільшуючи свій ринок. 
У 2015 та 2016 роках компанія зробила ще один крок на шляху до глобального ринку, відкривши два флагманських магазини у США, один з яких розташовувався у Нью-Йорку, а другий у Лас-Вегасі. У ці роки вони також запустили глобальну електронну комерцію.


Bark&Tail та Zee.Dog


Перестрибнувши через кілька років, ми опиняємося у 2023 році, з чого для нас починається найцікавіше - спільна історія Bark&Tail та Zee.Dog. У травні 2023 року ми підписали контракт із Zee.Dog та стали єдиним офіційним партнером і представником компанії в Україні з ексклюзивними правами. Не будемо приховувати, що на цю почесну посаду претендувало чимало гравців з українського ринку, але сталося якесь неймовірне диво. Доля сама вирішила це питання. На етапі комунікації з європейськими представниками, ми надіслали всю інформацію про себе на розгляд власникам Zee.Dog. Але там у Бразилії навіть не стали передивлятися. Відповідь надійшла одразу - “Bark&Tail - ми знаємо, хто вони. Zee.Dog буде працювати з ними”. Не питайте нас, яким чином про Bark&Tail знають в Бразилії за 10 000 км від Києва. Тоді ми втратили свідомість від несподіваності і щастя. А коли дещо оговталися, закипіла робота. Адже отримати представництво Zee.Dog - це лише частина, головне - не отримати, а втримати, довести, що ми гідні, не підірвати довіру. 

Zee.Dog Temple

У цій статті ми хочемо розказати вам про Zee.Dog максимально детально, показати, що це не просто компанія, яка виготовляє амуніцію. Це цілий світ, що не просто поєднує людей і собак, а реально створює справжній вир Zee.Фанів по всій земній кулі. А тепер питання. У якого бренду є свій храм, місце для спільноти? Нічого не спадає на думку? Ні, але ви точно здогадалися, що у Zee.Dog таке місце є. Зараз ми вам про нього розкажемо і покажемо деякі світлини. Але, будьте обережні, після того, як ви прочитаєте і переглянете фото, у вас зʼявиться нова мрія - побувати у цьому місці. 


Zee.Dog Temple розташований у Сан-Паулу, Бразилія. Він був створений для того, щоб зміцнювати відчуття спільності, а також об’єднувати весь творчий всесвіт, який оточує бренд. Будівля має чотири поверхи, де представлена уся продукція Zee для тварин та людей, є концептуальний магазин, спортивний майданчик для собак, а також відкритий дах для вечірок, де можна відпочити з чашкою кави або куликом пива та послухати музику. Простір поділяється на Zee.Dog Park, Zee.Dog Floor, Human Floor і Rooftop. Кожна деталь цього проекту була розроблена, щоб бути унікальною та подарувати різний досвід кожному, хто відвідує це місце. 

Підвал під відкритим небом: парк Zee.Dog


Парк Zee.Dog знаходиться наполовину під землею і наполовину під відкритим небом. Це велика зона для вільного вигулу собак, схожа на баскетбольний майданчик. Зручна трибуна для відпочинку, де хазяї можуть насолоджуватися тим, як їхні песики граються на майданчику. Тут же знаходиться місце, де можна викупати собаку - Washing Station. У цій стильній душовій лунає гарна музика, і є всі необхідні засоби для миття тварин. 

1 поверх: Zee.Dog Store



На першому поверсі знаходиться магазин Zee.Dog з усіма товарами для собак і котів. Ви тільки погляньте на цей мінімалістичний дизайн приміщення. Наче музей! Темний масивний камінь, дерево і чорна стеля - усе в стилі Zee.Dog. А насправді акцент у цьому магазині - на яскраві товари. Вишукано, сучасно, продумано, лаконічно і просто неймовірно! Браво Zee дизайнерам! Але це ще не все. Тут, у Zee.Stor, відвідувачі можуть насолодитися творчим процесом і дізнатися про історію деяких продуктів за допомогою малюнків, ескізів, прототипів і презентацій.

2 поверх: Zee.Dog Human

Можливо, для когось стане відкриттям, що Zee.Dog має лінійку для людей. Серед цих товарів люди зможуть підібрати собі футболки, сумки, рюкзаки, аксесуари і навіть взуття та шкарпетки з улюбленим брендінгом. Авжеж, все це колаборації з відомими брендами для людей. Наприклад, кросівки Zee.Dog виготовляє спільно з On Running, Vans, New Balance та Asics.



3 поверх: ресторан Budweiser на даху

На верхньому поверсі знаходиться ресторан Budweiser Rooftop. На дерев’яній терасі, оточеній зеленню, головною визначною пам’яткою є бар, де пропонують різноманітні варіанти - від пива до кави та багато музики. Цей простір є чудовим місцем для вечірок і заходів у місті, і відкриття в листопаді 2021 року показало це дуже чітко.


Віртуальний візит по Zee.Temple можна знайти тут.

Колаборації

Моделей та кольорів Zee.Dog не порахувати. Уявіть, скільки колекцій створено за десятиліття. Тому описати щось конкретне дуже і дуже важко, давайте зупинимося на колабораціях. Це доволі цікава тема. Дуже мало хто співпрацює з іншими компаніями, щоб створювати нові відомі дизайни для амуніції. А от для Zee.Dog - це звична практика. Колаборації дають змогу не просто урізноманітнити асортимент, але й крокувати в ногу з трендами, популярними серіалами, нагадувати про відомі та улюблені мультфільми та кінострічки.

Липень 2017 - колаборація зі Star Wars. Майже рік розробки і багато хвилювань. Вечірка перед стартом, яка увійшла в історію. Колекція Star Wars™ x Zee.Dog увірвалася в усі магазини Zee.Dog і створила справжній фурор.



Лютий 2019 - колаборація з Game of Thrones


«Гра престолів» — серіал каналу HBO, створений за мотивами книги Джорджа Р. Р. Мартіна «Пісня льоду й полум’я», що складається з семи томів.

Восьмий і останній сезон серіалу, який отримав премію Еммі, закінчився у квітні 2019 року. Але усі прихильники змогли подовжити насолоду від улюбленого фільму за допомогою супер серії від Zee.Dog з принтами Game of Throne. 

Липень 2019 - колаборація з Toy Story

Партнерство з Toy Story - це пам’ять про дитинство для всіх, хто виріс разом із пригодами Вуді та Базза Лайтера.

Успіх «Історії іграшок» абсолютний, неможливо говорити про фільми нашого дитинства, не згадуючи цю класику. Це був піонер в епоху комп’ютерної графіки, будучи першим художнім фільмом, повністю знятим на комп’ютерах у 1995 році. Фільм режисера Джона Лассетера відкрив двері до успіху таких чудових анімаційних фільмів, як «Монстри». , Inc. (2001) і “У пошуках Немо” (2003).

“І для нас це партнерство має велику вагу, оскільки це фільм, який є частиною нашого дитинства. Коли ми завершили роботу з Disney, усі, хто працював за лаштунками Zee, були дуже щасливі, тому що всі, серйозно, всі тут люблять цей фільм. Це була велика ейфорія, ми продумали кожну деталь продукції до дрібниць. Ми майже рік створювали принти, дизайн іграшок, думали про комунікацію та анонсували партнерство”.

На зображенні деякі речі з цієї чудової співпраці. 


Грудень 2019 - колаборація з Сімпсонами


2019 рік був сповнений чудових ліцензій. В цьому році у Zee було 4 партнерства, які перенесли персонажів з екрана прямо на аксесуари. Сімпсони завершили рік так, як він почався: неймовірно! 

Сімпсони в кінотеатрах
У 2007 році Сімпсони вийшли на екрани кінотеатрів по всьому світу. У першому повнометражному фільмі Сімпсонів касові збори принесли близько 527 мільйонів доларів США.


Липень 2019 - колаборація з Mickey Mouse


Це вже друге видання у співпраці з Міккі Маусом. Перша лінійка продуктів з діснеївським мишеням наробила справжній фурор, тож не забарилася друга черга, представлена шістьма принтами з життя Міккі. У всесвіті Діснея Міккі Маус — один із головних героїв, символ імперії, створеної Уолтом Діснеєм. Він пройшов шлях від персонажа мультфільмів та коміксів до одного з найвідоміших символів у світі та продовжує завойовувати нові покоління. До речі, у цій колекції Міккі не один, до нього приєдналася красуня Міні Маус. До лінійки увійшла різноманітна амуніція для собак і котів. Чорно-червоні Zee.Beds із зображенням Міккі, а також неймовірні іграшки у вигляді рукавички Мауса. 


Всі ці колекції в минулому, але не засмучуйтеся, бо попереду ще дуже багато цікавих колаборацій, на які ми з нетерпінням очікуємо.

В чому секрет популярності Zee? Переваги та круті фішки!


Знаєте, коли бренд набуває такої популярності, докопатися до коренів, у чому ж секрет доволі важко. От, наприклад, в чому секрет Prada, Versace, D&G та інших? Відповідь проста - бо це величні світові бренди. А як вони туди потрапили, на той Олімп, Бог їх знає. І давайте промовчимо про якість. Не хочемо нікого ображати, але всяке трапляється, але ж то бренди, їм усе пробачаєш, бо це модно, стильно, круто, пафосно і дуже голосно сповіщає навкруги, що ти насправді крутий хлоп, або дівка ні хухри-мухри. 

А от Zee не просто класний, тому що бренд, а насправді є фішки та особливості, які відрізняють цю продукцію з-поміж інших. Поїхали розбиратися!

Кольори! Асортимент! На будь-який смак, чи не так? І найголовніше, що колекції постійно оновлюються. Завдяки як колабораціям, так і дизайнерам. А відтак, уся гамма пантонів перед вами. Комбінації і поєднання кольорів - такого немає ні в кого. 

Матеріал та якість. На вищому рівні 100 балів зі ста! Міцний та витривалий нейлон, надійні замки та фурнітура. Шви не гризуть та не дратують ваших тварин. Нашийники, шлеї та повідці чудово перуться у машинці. Окремі авації лінійці NeoPro. Це амуніція зі спеціальним запатентованим покриттям, надзвичайно стійким до зовнішніх впливів. Також не можна не згадати про серію з натуральних волокон. Природні кольори і дуже дуже еко-френдлі. 

Різноманіття форм. Нарешті прихильники анатомічних Н-подібних шлей радіють. Величезний вибір кольорів та моделей, а також класно зроблені лекала, що дає змогу підібрати розмір на будь-яку тварину. Далі, мʼякі сітчасті шлеї Air Mesh - це для тих, хто обожнює комфорт. Для середніх та великих песиків, зокрема тих, хто любить потягнути, кудись різко рипнутися і потребує додаткового контролю - шлеї Softer Walk та FlyHarness. Мають додадткові ручки для максимального контролю. 

Повідці. І коли ми говоримо про величезний вибір, маємо на увазі не лише кольори. В першу чергу, ви зможете підібрати зручну для себе модель. Є, звичайно, класичні, але є також Раффи і Ейри. Вони оснащені спеціальними гумовими накладками для кращої амортизації, що вбереже вашого активіста від травмування, а також попіклується про ваші руки. Топ із топів, справжня Zeeрка - це HandFree, або вільні руки. Цей повідець ви закріплюєте за талію або через плече, і гуляєте з вільними руками. Взимку це просто супер! Вам не потрібно тримати рулетку чи петлю поводка, натомість ви ховаєте руки у кишені і насолоджуєтеся зимовими прогулянками. А ще ця модель підійде мамочкам з дітками, яких треба тримати за руки і при цьому контролювати песика. А як зручно перти пакети з супермаркета! Песик під контролем, а ви тримаєте сумки в обох руках. 

До теми повідців хочемо додати неймовірні штучки, прикраси, яких немає ні в кого і ніде. Це винахід Zee, аби ви мали змогу персоналізувати свій повідець. Силіконові штучки у вигляді ведмедиків, планет, хот-догів, черепів та інших кумедних фігурок, що покликані викликати посмішки. Це не просто хіт, це хітяра! 

Нашийники. Класика, що вирує кольорами та відтінками. Певна річ, на кожному яскравою плямою, що завжди виділяється за кольором, слугує гумовий логотим Zee.Dog або Zee.Cat. Це не лише прикраса, гумовий логотип захищає шви, надаючи амуніції багато довгих та щасливих років життя. До нашийника ви можете придбати тримач для AirTag і бути спокійними за свою тваринку, що, не дай Боже, вздумає кудись жбурнути і загубитися. Усі нашийники регулюються за розміром і можуть збільшитися аж до наступного. Тому для цуценяток, що ростуть - це дуже вигідний варіант. 

Іграшки. Думаєте все як завжди? Чи плюш чи гума… Помиляєтеся. Zee поєднали ці два матеріали в одній іграшці. Внаслідок чого ваш песик отримує спочатку плюшеву мʼяку іграшку, а потім знімає чохол, і вуаля - там міцна гумова погризушка. Є також гумові іграшки для гризіння і для ласощів. Оригінальні запатентовані форми, яскраві кольори - море задоволення. А все завдяки творчості мадридського дизайнера. 

Миски. Від класики до постмодерну. Ховайтеся, бо голова іде обертом. Вищий пілотаж - це трирівнева розбірна миска, чашу якої можна підігрівати у мікрохвильовці і мити у посудомийці. Така миска піклується про хребет вашого собаки і може рости разом з ним. Інший тип мисок - це нержавіюча сталь у прогумованій основі різних форм і кольорів. А ще є складні дорожні мисочки, які максимально зручно брати у дорогу для води чи для корму.

Пелюшки. Це хіт усіх часів і народів! Вони перевернуть ваше уявлення про пелюшки. Нічим подібним ви до цього не користувалися! 6 шарів захисту, включаючи бар’єрну основу проти протікання. Завдяки 6 шарам, призначеним для поглинання сечі за лічені секунди, ця пелюшка гарантує поглинання, як жодна інша пелюшка на ринку. Zee.Pad виготовлена з японського бамбукового вугілля, що надає їй сірий колір. Цей матеріал допомагає ефективно нейтралізувати запахи та плями сечі. Кожен кут має клейку смужку, яка допомагає утримувати пелюшку на підлозі. Вам більше не потрібно купувати спреї для привчання собак до пелюшки, адже Zee.Pad вже має натуральний собачий атрактант. Плями сечі не видно на вбираючому боці, але колір сечі можна побачити знизу, якщо підняти пелюшку з підлоги, тому ви можете звернутися до свого ветеринара, якщо є будь-які зміни кольору сечі.

Лежанки. Як повинна виглядати сучасна модернова лежанка для собак? Що в ній має бути такого, щоб ви неодмінно захотіли, аби ваш собака відпочивав саме на ній? Подивіться на Zee.Bed, ви відповісте на ці питання без нашої допомоги. 80% свого життя собаки проводять уві сні. Так чи не означає це, що лежанка має бути максимально комфортною і зручною. Ви зробите правильний вибір, якщо оберете своєму улюбленцю Zee.Bed. Сьогодні ми не говоримо лише про якісну тканину, що не боїться кігтів та з якої легко зчистити шерсть. Сьогодні ми не говоримо про звичайний м’який наповнювач. Сьогодні нові стандарти якості і комфорту. Саме Zee.Dog зробили лежанки, які відповідають усім вимогам та побажанням сучасних хазяїв, які піклуються про затишок та здоров’я своїх тварин. 

Zee.Bed - ортопедичні лежанки зі спеціальним наповнювачем memory foam. Що це означає? Наповнювач ідеально підлаштовується під тіло вашого собаки. Високоеластична піна стискається під дією тепла і огортає тіло з усіх боків. Перші декілька секунд піна поводить себе як класичний наповнювач, дещо деформується під тиском тіла. Але вже через 4-5 секунд матеріал зігрівається і м’яко просідає, повторюючи контури тіла. Завдяки цьому лежанка ідеально підтримує положення хребта, шиї і голови під час сну. А до лежанки ви зможете докупити чохол та змінити колір під свій настрій.

Інше. Пакети для прибирання, а до них диспенсери. Силіконові водонепроникні килимки під миски з бортиками від протікання. І ще дуже багато предметів, у які ви закохаєтеся! 

Для тих, у кого не вистачило сил все прочитати, ми зробили невеличку інфографіку і пропонуємо вам міні огляд продукції Zee.



Любі наші Zee фанати, або ті хто стали ними після нашої статті, або ті, у кого ще все попереду, насолоджуйтеся якісною продукцією, як ви насолоджуєтеся кожною миттю, проведеною зі своїм улюбленцем. Наші малюки гідні та заслуговують лише на краще, і ми запевняємо усіх хазяїв, що Zee - найкращі!